fbpx

Többszemélyes Kft. alapítása

Korlátolt felelősségű társaságot (Kft.) előre meghatározott összegű (minimum 3 millió forintos) törzsbetétekből álló törzstőkével (jegyzett tőkével) lehet alapítani, és a tagok kötelezettsége a társasággal szemben a törzsbetétjeik szolgáltatására és a társasági szerződésben meghatározott egyéb vagyoni értékű szolgáltatására terjed ki.

A törvényben meghatározott kivételes eseteken kívül a társaság kötelezettségeiért a tagok csak törzsbetétjük mértékéig felelnek.

Menete

A Kft. alapításakor meg kell jelölni a cégnevet, a székhelyet, az ügyvezető személyét, a cégjegyzés módját és jogosultjait, a főtevékenységet és az egyéb tevékenységi köröket, továbbá az esetleges szakhatósági, telephely- , vagy egyéb működési engedélyeket is rendelkezésre kell bocsátani.
Az alapításhoz szükséges, minden tag által aláírt társasági szerződést és az egyéb dokumentumokat kötelezően ügyvéd készíti el, melyeket a cég bejegyzése céljából benyújt a cégbírósághoz.
A társasági szerződés szerződésminta használatával is elkészíthető, így az alapítás illetékmentes, és általában egy-három munkanapot vesz igénybe.
A Kft. a társasági adó hatálya alá tartozik, de választhatja a KIVA szerinti adózást is 3 milliárd Ft bevételhatárig, amely főleg azon társaságok részére ajánlott, ahol magas a bérköltség aránya, vagy az eredményt nem osztalékként veszik ki, hanem a társaság fejlesztésére fordítják.
A döntést a cégalapítás előtt kell meghozni, ezért a megfelelő adózási forma kiválasztásához kiemelten ajánlott könyvelői tanácsadást kérni.
Székhelyszolgáltatással együtt a cégalapítás költségei kedvezőbbek, ha kérdésed van, írj nekünk, vagy hívj bennünket!

Adatkezelési tájékoztató