fbpx

Közkereseti társaság alapítás (Kkt.)

 

A Kkt. alacsony kockázatú, kis tőkeigényű, főleg családi vállalkozások számára ideális társasági forma, amiben a tagok korlátlan felelősségük mellett, közös gazdasági tevékenységet folytatnak, üzletszerűen, jövedelemszerzés céljával.

 

Kkt. – akár minimális kezdőtőkével is

Nincs arra vonatkozó szabály, hogy a tagoknak természetes vagy jogi személyeknek kell lenniük, így mindenki számára nyitva áll a lehetőség, ráadásul az sem kikötés, hogy csakis magyar állampolgárok lehetnek tagok.
Alapvetően kis létszámú vállalkozásoknál működik jól ez a társasági forma, azonban nagyon fontos, hogy a tagok között meglegyen a megfelelő egyetértés és bizalmi rendszer. Bár a Kkt. alapítás minimális kezdőtőkével is létrejöhet, maguk a tagok a társaság tartozásaiért saját vagyonukkal korlátlanul és egyetemlegesen felelnek, ezért érdemes körültekintőnek lenniük. Minimum két tag kell az alapításhoz, és bár nincs alsó megkötése a kezdő összegnek, fontos, hogy minden tag anyagiakban is hozzájáruljon az induló tőkéhez.
Közkereseti társaság gyors és szakszerű alapítását kedvező feltételekkel, megfizethető áron vállaljuk. A cégalapítás költségeiről weboldalunkról részletesebben is tájékozódhatsz.

 

Az Nyrt. és a Zrt. alapítás után, itt vannak a Kkt. alapítás lépései

A Kkt. alapítás első mozzanata a társasági szerződés megkötése, amiben a tagok és közreműködők pontosan meghatározzák a társaság nevét, tevékenységi körét. Szerződésbe foglalják a vállalkozás elérhetőségi adatait, illetve aprólékosabban is taglalják a tagok feladatköreit. Ahhoz, hogy a társasági szerződés megkötése érvényes, hivatalos legyen, azt ügyvéd által ellenjegyzett okiratba vagy közjegyző által szerkesztett közokiratba szükséges foglalni. Ezek után pedig a cég bejegyzésre kerül a cégbíróságon.

A székhelyszolgáltatás Budapesten több annál, mint lejelenteni a vállalkozás címét. Tudj meg erről is többet, lépj velünk kapcsolatba a további részletekért!

Adatkezelési tájékoztató